Lifestyle, ΚΑΝΝΑΒΗ

HOLLYWOOD & CANNABIS

Τρεις τζούρες δρόμος είναι το Hollywood και ενώ τόσοι και τόσοι διάσημοι ανά τα χρόνια υποστηρίζουν την χρήση της κάνναβης (τόσο της ιατρικής όσο και της ψυχαγωγικής), μόλις πρόσφατα απελευθερώθηκε πλήρως στην πολιτεία της California. Από ακτιβιστές, λοιπόν, μέχρι απλούς χρήστες, ορίστε κάποια παραδείγματα διασήμων που «το σκάνε» απενοχοποιημένα και δεν φοβούνται να το παραδεχτούν.

Ο Patrick Stuart παραδέχτηκε δημοσίως ότι η μαριχουάνα τον βοήθησε με το αρθριτικό του σύνδρομο και τα τελευταία χρόνια υποστηρίζει και συνχρηματοδοτεί την έρευνα του Oxford University σχετικά με τις ιατρικές χρήσεις του φυτού.

Η Charlize Theron όχι μόνο είναι χρήστης αλλά φημίζεται για τα χειροποίητα apple bongs της!

Ο Brad, ναι ο Pitt, από την άλλη φημιζόταν για τα τσιγαριλίκια του! Οι φίλοι του μάλιστα τον χαρακτήριζαν καλλιτέχνη του στριψίματος. Ο ίδιος δήλωσε πως περιόρισε δραστικά την χρήση όταν έγινε πατέρας (λογικό, με 78 παιδιά πού να καλλιτεχνήσεις!)

Η Lady Gaga πάντα καπνίζει μαριχουάνα όταν γράφει μουσική ή στίχους και μάλιστα έχει δηλώσει πως το μοναδικό λάθος που μπορεί να κάνει ένας καλλιτέχνης είναι να πει ψέματα στους θαυμαστές του σχετικά με τη ζωή του.

Η Kirsten Dunst έχει πει πως όχι μόνο της αρέσει η μαριχουάνα, αλλά πως πιστεύει ότι αν όλοι ήταν χρήστες στην Αμερική τότε θα ζούσαν σε μια καλύτερη κοινωνία.

Μαζί την πίνουν οι κολλητές Drew Barrymore και Cameron Diaz τα ηλιοβασιλέματα στην παραλία (φαντάζομαι!)

Ο Justin Timberlake έιχε κάποτε κάνει την εξής ιδιόρυθμη – αλλά όχι εντελώς άκυρη – δήλωση : «Αν η μαριχουάνα ήταν καθολικά νόμιμη το ποσοστό εγκληματικότητας θα έπεφτε στο μισό. Όσοι πίνουν πολύ είναι πολύ «ακουσμένοι» για να κάνουν εγκλήματα όλη την ώρα.» (και πιο χαλαροί ψυχικά θα προσθέταμε)

Ο Matthew McConaughy όμως έχει ίσως την πιο αστεία ιστορία όταν συνελήφθη: οι αστυνομικοί τον βρήκαν γυμνό, να χορεύει και να παίζει bongos! Ο ίδιος το καταδιασκέδασε παρ’ όλο το buzz killer σκηνικό και συνεχίζει να είναι φανατικός υποστηρικτής του υπέροχου φυτού.

Μαζί του στον αγώνα η Susan Sarandon, η οποία είναι υπερ και της ιατρικής αλλά και της ψυχαγωγικής χρήσης, όπως ανοιχτά ύπερ της ψυχαγωγικής χρήσης είναι και η πρόσφατα βραβευμένη με το δεύτερο όσκαρ της Frances McDormand, η οποία ήταν εξώφυλλο στο περιοδικό High Times το 2003, όπου στην εκεί συνέντευξή της είχε πει (και μάλιστα τόσα χρόνια πριν) : «Είμαι χρήστης μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς λόγους. Είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θέμα λογοκρισίας και θέμα προσωπικής επιλογής, τίποτε άλλο».

Ο Morgan Freeman (όνομα και πράγμα!) είναι από τους μαχητικότερους στο θέμα αυτό. Πολλές φορές έχει πει ανοιχτά την άποψή του και πάντα με την ευφυία που τον χαρακτηρίζει. Θεωρεί πως όσο η μαριχουάνα παραμένει ποινικοποιημένη έχει ως αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται άνθρωποι εγκληματίες χωρίς να προβαίνουν σε εγκληματικές ενέργειες, ενώ ταυτόχρονα η Αμερική πληρώνει αμυθητα ποσά σε έναν πόλεμο που δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσει. «Θα ήταν πιο λογικό να έχουμε φορολογήσει τη μαριχουάνα και όχι το αλκοόλ, θα είχαμε περισσότερο κέρδος σε κάθε τομέα ως έθνος».

Όμορφα το έθεσε και ο αειθαλής Willie Nelson : «Η μαριχουάνα είναι φυτό, είναι άνθος, δεν είναι ναρκωτικό. Ο θεός το έβαλε εδώ».

Και θα κλείσουμε με τον πρωταγωνιστή του αγώνα υπέρ της πλήρους αποποινικοποίησης, τον κύριο Woody Harrelson. Από τους πολύ πρώτους διάσημους που παραδέχτηκαν ανοιχτά τη χρήση του φυτού, παραδοχή που λίγο έλειψε να του στοιχίσει την καριέρα του, αλλά το ταλέντο και η ψυχή του δεν το άφησαν να συμβεί. «Η μαριχουάνα έχει να κάνει με την μαριχουάνα. Συναινετικό, χωρίς θύματα παράπτωμα. Θα έπρεπε να μπορώ να κάνω ό,τι γουστάρω εφόσον δεν βλάπτω κάποιον άλλον. Αν έχω ένα σφυρί και θελήσω να χτυπήσω με το σφυρί το κεφάλι μου, ας είναι, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχω ένα σφυρί στο σπίτι μου! Αυτό είναι η ελευθερία».

Ta! Lenny.

Κείμενο: Lenny Jonathan Dcm

Εικόνα: Mary K.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*