High Times (news), ΚΑΝΝΑΒΗ

Αύριο όλοι στο Ναύπλιο

Ο Κωνσταντίνος Σύρος είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών υπέρ της Φαρμακευτικής Κάνναβης, πατέρας 5 παιδιών και εργαζόμενος. Τα τελευταία χρόνια καλλιεργεί κάνναβη για φαρμακευτική χρήση στο σπίτι του, αφού υποφέρει από χρόνιους πόνους λόγω ενός ατυχήματος στα 17 του χρόνια που είχε σα συνέπεια να του προκαλέσει εξελκυσμό βραχιονίου πλέγματος.

Μετά το ατύχημα αυτός και η οικογένειά του έκαναν πολλές προσπάθειες με χειρουργικές επεμβάσεις και φαρμακευτικές αγωγές ώστε να επανέλθει το αριστερό χέρι στην αρχική του κατάσταση χωρίς ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Στα 19 του δοκίμασε για πρώτη φορά κάνναβη και έκπληκτος ένιωσε κατευθείαν τη δράση της στην ανακούφιση του πόνου. Ωστόσο, η κάνναβη στην Ελλάδα ήταν παράνομη γι΄αυτό αποφάσισε να πάει στην Ολλανδία για να μάθει περισσότερα γύρω από το φυτό και την καλλιέργειά του. Αφού έμαθε να καλλιεργεί στο μουσείο της κάνναβης, γύρισε πίσω και ξεκίνησε τη δική του καλλιέργεια. Ο Κωνσταντίνος κατάφερνε με την αυτοκαλλιέργεια να εξασφαλίζει την ποσότητα που χρειαζόταν χωρίς να συναναστρέφεται ανεπιθύμητα περιβάλλοντα. Μετά από 20 χρόνια καλλιέργειας έγινε η πρώτη σύλληψη το 2013, ύστερα από ανώνυμη καταγγελία. Έκτοτε ακολούθησαν άλλες 2 συλλήψεις, το Μάρτιο του 2016 την ημέρα του πρώτου δικαστηρίου και το Σεπτέμβριο του 2017, λίγες μέρες μετά τη σύσταση του συλλόγου, η οποία έγινε παρουσία της 6χρονης κόρης τους, ενώ στο τμήμα κρατήθηκε για λίγες ώρες και η γυναίκα του που τότε ήταν 6 μηνών έγκυος.

Παρά την μεγάλη ταλαιπωρία που έχει υποστεί, βγαίνει δημόσια και διεκδικεί μαζί με άλλους ασθενείς, γιατρούς και απλούς υποστηρικτές το δικαίωμα στην αυτοκαλλιέργεια, ενώ πρόσφατα δημιούργησαν και το σύλλογο Ασθενείς υπέρ της χρήσης φαρμακευτικής κάνναβης με έγκριση από το Ειρηνοδικείο Ξυλοκάστρου στις 15 Σεπτεμβρίου. Μέχρι στιγμής ο σύλλογος αποτελείται από 230 μέλη ενώ το Νοέμβριο κατέθεσε επίσημα αίτημα παροχής του φαρμάκου τους προς το υπουργείο Δικαιοσύνης. Από το Δεκέμβριο του2017 και με την υποστήριξη του συλλόγου δημιουργήθηκε η Κοιν.Σ.Επ. Canncure Collective με στόχο την ανάδειξη των ευεργετικών ιδιοτήτων της κάνναβης.

Η υπόθεση του Κωνσταντίνου είναι μία εκ των χιλιάδων υποθέσεων ανθρώπων στη χώρα μας που διεκδικούν το δικαίωμα στη θεραπεία. Είναι η κάνναβη μια παράνομη ουσία για την οποία πρέπει να μπαίνει ο κόσμος φυλακή; Γιατί άραγε παραμένει αξιόποινη πράξη η καλλιέργεια της κάνναβης για προσωπική χρήση και δη όταν συντρέχει λόγος υγείας; Ποιος αποφασίζει τελικά για την ίδια του την υγεία, ο ίδιος ο άνθρωπος, ο γιατρός, η κοινωνία, οι αρχές, ή μήπως θα έπρεπε να είναι η συνέργεια όλων των παραπάνω με στόχο βασικό την ευημερία των πολιτών;

Ελπίζουμε πως με το πέρασμα του χρόνου αυτό το θαύμα της φύσης που λέγεται κάνναβη θα βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές και η έρευνα σε συνδυασμό με την αγάπη του κόσμου θα αφήσει την εποχή της απαγόρευσης και του φόβου στο παρελθόν.

Ραντεβού αύριο στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου για συμπαράσταση στον αγώνα του.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*