ΚΑΛΑ ΝΕΑ / ECO-FRIENDLY, ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Οι Sea Shepherd στην Ελλάδα

Φωτογραφία σπό τη σελίδα facebook Sea Shepherd
Φωτογραφία σπό τη σελίδα facebook Sea Shepherd

Η καταστροφή του περιβάλλοντος συντελείται καθημερινά παγκοσμίως. Είτε εξαιτίας των μεγάλων πληγών που ανοίγουν οι βιομηχανίες, είτε εξαιτίας της προσωπικής απροσεξίας λόγω απουσίας κοινωνικής και περιβαλλοντικής συνείδησης. Οι μεν βιομηχανίες με τις ευλογίες των κρατών συνεχίζουν να μολύνουν με την ύπαρξή τους περιβάλλον και ανθρώπους και από την άλλη ορισμένοι άνθρωποι θεωρούν ότι οι παραλίες, τα δάση, οι δρόμοι και ό,τι τους περιβάλλει είναι ένας απέραντος σκουπιδοτενεκές.

Στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι καλύτερα αφού πολλές φορές κάνοντας έναν περίπατο στο βουνό ή σε κάποια παραλία απολαμβάνουμε τη φύση και τα σκουπίδια που οι προηγούμενοι πέρασαν και άφησαν χωρίς να νοιάζονται ούτε για το περιβάλλον ούτε για κανέναν. Μία αντίστοιχη κατάσταση επικρατούσε και στην ακτή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, μέχρι που ανέλαβαν δράση οι Ποιμένες της Θάλασσας, οι γνωστοί παγκοσμίως Sea Shepherd. Πρόκειται για μια μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1977 και αγωνίζεται για την προστασία και συντήρηση της άγριας φύσης παγκοσμίως.

Αυτή τη φορά ανέλαβαν δράση σε ελληνικό έδαφος. Στις 30 Μαρτίου συγκεντρώθηκαν μαζί με εθελοντές και μάζεψαν 300 κιλά σκουπίδια από την ακτή του σταδίου, ενώ αναφέρουν μέσω της σελίδας τους στο facebook ότι θα επιστρέψουν στο συγκεκριμένο σημείο που αποτελεί ανοιχτή πληγή για το περιβάλλον του Φαλήρου.

Ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο τους και θα τους στηρίξουμε σε κάθε προσπάθεια.

Ακολουθήστε τις δράσεις τους εδώ!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*