ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

5 λόγοι που δείχνουν ότι είναι προτιμότερο να ατμίζεις τα βότανα παρά να τα καπνίζεις

Παρά του ότι το άτμισμα είναι μία συχνή επιλογή για ιατρική και ψυχαγωγική χρήση, πολλοί αγνοούν τα πλεονεκτήματα που έχει το άτμισμα έναντι του καπνίσματος. Θα σας παραθέσουμε πέντε λόγους που εξηγούν γιατί είναι καλό να εξετάσεις την επιλογή του να ατμίσεις το βότανό σου παρά να το καπνίσεις.

1.Καλύτερο για την υγεία

Ο πιο σημαντικός λόγος είναι η πτυχή της υγείας. Με την παραδοσιακή μέθοδο του καπνίσματος, απελευθερώνεται συχνά ένας αριθμός ιδιαίτερα τοξικών ουσιών (συχνά καρκινογόνων). Η εισπνοή αυτών των τοξινών μέσω των πνευμόνων, εκθέτει το σώμα μας σε διάφορους κινδύνους για την υγεία.

Το άτμισμα χρησιμοποιεί πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες, εμποδίζοντας έτσι την καύση (των βοτάνων). Ο ατμοποιητής θερμαίνει το υλικό σε θερμοκρασίες μεταξύ 180 °C και 210 °C ενώ με μια πίπα καπνίσματος ή ένα τσιγάρο η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους 900°C. Οι δραστικές ουσίες εξάγονται και συλλέγονται σε ατμούς, επιτρέποντας μία ασφαλέστερη μέθοδο κατανάλωσης και κυρίως μια ευχάριστη εμπειρία.

Οι ατμοποιητές συχνά συγκρίνονται με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, με την κύρια διαφορά ότι στα πρώτα δεν έχει γίνει προσθήκη χημικών παραγόντων (όπως έχουν βρεθεί στα περισσότερα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα αντίστοιχα υγρά αναπλήρωσης). Όταν γίνεται χρήση υψηλής ποιότητας βοτάνων (κατά προτίμηση οργανικών!), να είστε σίγουροι ότι δεν εισπνέετε τοξίνες.

2.Επίδραση

Μία άλλη σημαντική πτυχή είναι η επίδραση του βοτάνου/κήρου/ρητίνης όταν αυτό εξατμίζεται. Εκτός του ότι η επίδραση είναι πολύ διαφορετική, οι διάφορες θερμοκρασίες άτμισης επιτρέπουν στο χρήστη να καθορίσει το αποτέλεσμα αφού τα διάφορα ενεργά συστατικά (THC, CBD, κτλ) ενεργοποιούνται ανάλογα με τη θερμοκρασία. Η επιλογή υψηλών θερμοκρασιών (γύρω στους 210°C) φέρει μεγαλύτερες συγκεντρώσεις CBD. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες αυξάνεται η περιεκτικότητα σε THC, κάνοντας διαφορετική την αίσθηση. Συνεπώς, συνιστάται ιδιαίτερα η χρήση ατμοποιητή με διάφορες ρυθμίσεις θερμοκρασίας.

3.Ευκολία στη χρήση

Η χρήση ατμοποιητή είναι πιο βολική από το να καπνίζεις το βότανο σου. Με τους ατμοποιητές γίνεται πιο χαλαρή και εύκολη η χρήση, αποτελώντας έναν καλό λόγο να ετοιμάσεις τον ατμοποιητή σου και να τον απολαύσεις στο δρόμο. Το σύστημα με τις κάψουλες από τη Storz & Bickel για τους ατμοποιητές Mighty και Crafty πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, επιτρέποντάς σας να ετοιμάσετε τις προγεμισμένες κάψουλες για γρήγορο γέμισμα. Αυτή η μέθοδος αυξάνει επίσης και τη διακριτικότητα του ατμίσματος!

4.Διακριτικότητα

Ο ατμός παράγει πολύ λίγο καπνό ή οσμή, αφού στην ουσία δεν υπάρχει καθόλου καπνός. Ενώ ο ατμός είναι ορατός σε θερμοκρασίες γύρω ή πάνω από τους 190°C, δε μένει στο δωμάτιο για πολύ. Ως εκ τούτου, η μυρωδιά δε διεισδύει στα ρούχα σας, σε αντίθεση με τον καπνό.

Οι μικρότεροι ατμοποιητές, σε μέγεθος στυλό όπως ο Storm ή ο Puffco έχουν παρόμοια εμφάνιση με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, τραβώντας λιγότερη προσοχή σε δημόσιους χώρους.

5.Γεύση

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν ατμοποιητή για πρώτη φορά, θα παρατηρήσουν πολύ σύχνά δύο πράγματα: την απαλότητα του καπνού και τη γεύση.

Με το άτμισμα βοτάνων, το υλικό σας δεν καταστρέφεται από τον καπνό, καθιστώντας το άτμισμα μια πολύ ευχάριστη εμπειρία. Τα λεγόμενα «τερπένια» εξατμίζονται περίπου στην ίδια θερμοκρασία με την THC, αλλά ορισμένα τερπένια είναι πιο πτητικά ή αρωματικά από άλλα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τον ατμοποιητή τους για να ατμίσουν βότανα όπως η μέντα, η λεβάντα και το χαμομήλι. Η DaVinci έχει εμπλουτίσει τον τελευταίο της ατμοποιητή, το DaVinci IQ, με ένα λεγόμενο «θάλαμο γεύσης» (‘flavour chamber’). Ο ατμός οδηγείται μέσω αυτού του επιπρόσθετου θαλάμου, ο οποίος μπορεί να γεμίσει με μια μικρή ποσότητα από οποιοδήποτε βότανο, συνδυάζοντας όλες τις πρόσθετες γεύσεις.

(Διαφημιστικό άρθρο από την εταιρεία VapoShop)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτή η ενότητα του ιστότοπου περιέχει  διαφημιστικά άρθρα. Αυτά είναι άρθρα γραμμένα απευθείας από τις εταιρείες που επικοινωνούν τα νέα των επιχειρήσεων τους. Δεν είναι λοιπόν κριτικές από τη συντακτική μας ομάδα και κανένα από τα προτεινόμενα προϊόντα δεν έχει δοκιμαστεί από μας. Συνεπώς, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για λανθασμένη χρήση ή για οποιαδήποτε δυσλειτουργία των προτεινόμενων προϊόντων. Για περισσότερες πληροφορίες και πληροφορίες, απευθυνθείτε απευθείας στις επαφές των εταιρειών.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*