ΚΑΛΑ ΝΕΑ / ECO-FRIENDLY, ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Το μέλλον του γάλατος; Θα είναι όλο και πιο φυτικό

Η αφύπνιση των συνειδήσεων. Ή τουλάχιστον κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της έρευνας «Η πορεία των εναλλακτικών ροφημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες» που παρουσιάστηκε για τέταρτη χρονιά από την Packaged Facts.
Η εν λόγω εταιρεία, μία από τις πιο αναγνωρισμένες σε ό,τι αφορά τα στατιστικά για την κατανάλωση στις ΗΠΑ, έδειξε μια απότομη πτώση της κατανάλωσης ζωικού γάλατος σε αντίθεση με τις εναλλακτικές λύσεις, επισημαίνοντας ότι οι τελευταίες καλύπτουν μέχρι σήμερα το 25% της συνολικής κατανάλωσης.
Στη συνέχεια, υπολογίζει ότι αυτή η ανάπτυξη θα φτάσει το 40% μέχρι το 2021.
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που ωθούν τους καταναλωτές στις Η.Π.Α. να προτιμήσουν τα λαχανικά και προϊόντα όπως (γάλα αμυγδάλου, ρύζι, βρώμη, σίκαλη).
Για κάποιους τα φυτικά προϊόντα αποτελούν μια επιλογή που υπαγορεύεται από την ηθική, αναλογιζόμενοι και την ευημερία των ζώων, για άλλους είναι θέμα υγείας. Το σίγουρο είναι ότι πλεον ο αριθμός των χορτοφάγων και των vegans στις ΗΠΑ αγγίζει το 15% με λίγες διακυμάνσεις.
Φυσικά, η αγορά παρατήρησε αυτήν την τάση και πλέον κινείται προκειμένου να καλύψει άμεσα τη ζήτηση των καταναλωτών. Έτσι για το 2018 προβλέπεται να ανοίγουν το δρόμο κι άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα λίνου, το οποίο περιέχει ωμέγα-3. Ακόμα, το γάλα κινόα (Quinoa) φαίνεται να είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ίνες, βιταμίνες και όλα τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα. Τελευταίο αλλά σίγουρα εξίσου σημαντικό είναι το γάλα κάνναβης, το οποίο γνωρίζουμε ότι αποτελεί εξαιρετική πηγή ωμέγα-3, λιπαρών οξέων καθώς και φυτικών πρωτεϊνών.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*