ΚΑΛΑ ΝΕΑ / ECO-FRIENDLY, ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Νόμπελ Ειρήνης στη Διεθνή εκστρατεία για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων

Το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το 2017 απονεμήθηκε σε μια οργάνωση που είναι υπεύθυνη εδώ και χρόνια, μέσω της διπλωματίας, για τη δημιουργία ενός πλανήτη χωρίς πυρηνικά όπλα: το όνομα αυτής ICAN, Διεθνής Εκστρατεία για την Κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons).
Χάρη σε αυτήν την πρωτοβουλία, τα Ηνωμένα Έθνη ενέκριναν τη Συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων, αυτό το καλοκαίρι. Η ICAN συνεργάζεται με 486 οργανώσεις σε 101 χώρες, όλες σε θέση να εργαστούν μαζί για έναν κοινό στόχο: το διεθνή αφοπλισμό των πυρηνικών όπλων, 72 χρόνια μετά την εφεύρεσή τους! Ένα έργο που ξεκίνησε το 2007 με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη διαρκή απειλή του πυρηνικού πολέμου.
Σε μία περίοδο όπου ο κίνδυνος αυτός είναι επίκαιρος όσο ποτέ, συνειδητοποιούμε πως οι κυβερνώντες έχουν τη δυνατότητα να παίξουν κυριολεκτικά με τις ζωές δισεκατομμυρίων πολιτών και όχι μόνο. Η πυρηνική ενέργεια καταστρέφει τα πάντα, τη χλωρίδα, την πανίδα ενώ αναστατώνει ολόκληρα οικοσυστήματα που δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια.

Δεν είναι αργά για τους ιθύνοντες να συνειδητοποιήσουν ότι οι πολίτες δεν είναι έρμαια αυτών και ότι αυτός ο πλανήτης είναι το σπίτι ολονών.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*