ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ, ΚΑΝΝΑΒΗ, ΣΤΗΛΕΣ

Αποσύνδεση #13

Με βάση την έρευνά μου, διαπίστωσα ότι η κάνναβη είναι μια εξαιρετικά ασφαλής ουσία. Αν και δεν είναι ακίνδυνη, είναι σίγουρα λιγότερο τοξική από τα περισσότερα συμβατικά φάρμακα, τα οποία θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από την κάνναβη, αν ήταν νόμιμη. Παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους εδώ και χιλιάδες χρόνια, η κάνναβη δεν έχει προκαλέσει ποτέ θάνατο από υπερβολική δόση.
Η πιο σοβαρή ανησυχία είναι η αναπνευστική βλάβη για κάποιον που καπνίζει, αλλά αυτό μπορεί να λυθεί εύκολα αυξάνοντας τη δραστικότητα της κάνναβης και προσφεύγοντας στην τεχνολογία (με τη βοήθεια των ατμοποιητών), αφού γίνεται διαχωρισμός των σωματιδίων ύλης, που υπάρχουν στον καπνό της μαριχουάνας, από τα δραστικά συστατικά του, τα κανναβινοειδή. Όταν ανακτήσει τη θέση της στην αμερικανική φαρμακοβιομηχανία, την οποία έχασε το 1941 με την έγκριση του νόμου
Marijuana Tax Act (1937), τότε η κάνναβη θα είναι μεταξύ των λιγότερο τοξικών ουσιών.
Σήμερα, ο μεγαλύτερος κίνδυνος χρήσης κάνναβης είναι η ποινικοποίηση της, η οποία επηρεάζει άτομα που ήδη υποφέρουν από μεγάλο άγχος και υψηλές δαπάνες.

Dr. Lester Grinspoon

καθηγητής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*