Lifestyle, ΚΑΝΝΑΒΗ, ΚΟΥΖΙΝΑ

Κροστάτα με αλεύρι κάνναβης

2017-05-30-12.16.41-pmΕξαιρετικά γευστικό, γρήγορο και εύκολο στη προετοιμασία του σνακ!
Υλικά για τη ζύμη: 200γρ αλεύρι, 50 γραμμάρια αλεύρι κάνναβης, 120γρ ζάχαρη, 125γρ βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου), 2 κρόκοι αυγών 2, 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια, 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 2 κουταλιές της σούπας λικέρ, ξύσμα από ένα λεμόνι.
Υλικά για τη γέμιση: τυρί 400γρ ρικότα, 5 κουταλιές ζάχαρη, 3 κρόκοι αυγών, 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, 2 κουταλιές της σούπας λικέρ ( αρκεί να σας αρέσει), ξύσμα ενός λεμονιού.
Προετοιμασία: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλεύρι κάνναβης. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα, προσθέτουμε το βούτυρο, τους κρόκους, το λικέρ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Βάζουμε σε ένα μπολ σε ένα μπολ τη ρικότα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τους κρόκους, το ξύσμα λεμονιού και το λικέρ. Αφού καλύψουμε με αλεύρι και βούτυρο το ταψί, απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί κρατώντας λίγη για τη διακόσμηση πάνω από τη γέμιση. Προσθέτουμε τη γέμιση και από πάνω συμπληρώνεται με την υπόλοιπη ζύμη σε λωρίδες και με τα σχέδια που προτιμάτε. Ψήστε στους 180 ° C για περίπου 35/40 λεπτά.

Μπουόν απετίτο!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*