ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ, ΣΤΗΛΕΣ

Αποσύνδεση #11

utilità-della-speranzaΥποδεικνύω- συνώνυμες λέξεις: δείχνω, επισημαίνω, συμβουλεύω, συνιστώ. Σημασία: διαπιστώνω ότι κάτι υπάρχει ή ισχύει και το αναφέρω σε κάποιον για να το προσέξει.

Αποδεικνύω- συνώνυμες λέξεις: τεκμηριώνω. Σημασία: επιβεβαιώνω την αλήθεια κατά τρόπο αναμφισβήτητο, με τα λεγόμενα αδιάσειστα στοιχεία.

Δύο λέξεις με την ίδια ρίζα αλλά με τόσο διαφορετικό νόημα μεταξύ τους. Μία λάθος πρόθεση, μπορεί να γίνει αιτία φυλάκισης αθώων πολιτών.

Πόσα παιδιά βρέθηκαν από υπόδειξη στη φυλακή;

Από πότε οι υποδείξεις αποτελούν αποδείξεις;

Πόσα απ’ αυτά τα παιδιά αθωώθηκαν και πόσα είναι ακόμα μέσα;

Μία από τις περιγραφές της δικαιοσύνης είναι με μαντήλι στα μάτια για να δείξει την αντικειμενικότητα και όχι για να παίξει την τυφλόμυγα, διαλέγοντας κατά τύχη πολίτες να δικάσει. Αλλά φαίνεται ότι στις μέρες μας η δικαιοσύνη, ενίοτε και κατά περίπτωση, είναι «τυφλή» και αποφασίζει κατά πώς της έχει υποδειχθεί.

Γιατί κυνηγούν με μανία τα παιδιά για να τα κατηγορήσουν ως τρομοκράτες, ενώ οι πολιτικές κατά των πολιτών δεν αντιμετωπίζονται σαν τρομοκρατικά χτυπήματα κατά των λαών;

Και τελικά πόσες ζωές παιδιών θα πρέπει να καταστραφούν, για να καταλάβουμε ότι μόνο υπερασπίζοντας τις ζωές αυτών, υπάρχει ελπίδα;;…

Το παιδί

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*