ΨΥΧΟΝΑΥΤΗΣ

Ψυχοενεργά τσιμπήματα

cobra-indianoΤο περιοδικό Substance Abuse αναφέρει δύο περιπτώσεις ανθρώπων που χρησιμοποιούν το δάγκωμα από δηλητηριώδη φίδια προκειμένου να έχουν ψυχοδραστικά αποτελέσματα.
Αυτή είναι η πρώτη περίπτωση: «Ο Mr PKD, ένας άντρας 52 ετών, με ιστορικό στη χρήση ουσιών κατά τα τελευταία 34 χρόνια, άρχισε να πίνει αλκοόλ από την ηλικία των 18, έπειτα πρόσθεσε την κάνναβη, τις βενζοδιαζεπίνες, τα οπιοειδή, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και διάφορους συνδυασμούς προκειμένου να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα …
Δύο μήνες πριν επικοινωνήσει με το κέντρο μας, ο ασθενής έμαθε τα τοξικά αποτελέσματα από τη χρήση του δηλητηρίου φιδιών μέσω κάποιων φίλων και, όπως αναφέρει ο ασθενής, αποφάσισε να δοκιμάσει «την επίδραση μιας ουσίας που δε γνώριζε ακόμα.» Με τη βοήθεια νομάδων γητευτών φιδιών στην Ινδία, ο ασθενής υποβλήθηκε δύο φορές στο δάγκωμα φιδιού στον αριστερό του πήχη σε ένα διάστημα 15 ημερών. Δεν υπήρχε κανένα τραύμα στους τοπικούς ιστούς στο σημείο του τσιμπήματος, εκτός από το σημάδι του ίδιου του τσιμπήματος.
Ο ασθενής περιέγραψε ένα αίσθημα ζάλης και θολής όρασης, την οποία ακολούθησε ένας έντονος ενθουσιασμός και μια αίσθηση ευεξίας με διάρκεια λίγων ωρών: μια πιο έντονη κατάσταση ενθουσιασμού από εκείνη που πετύχαινε με τις ενέσεις πενταζοκίνης. Ο ασθενής δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει τα φίδια που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά ανησυχούσε για τους κινδύνους που ενέχει μια τέτοια διαδικασία.»
Η άλλη υπόθεση αφορά έναν άνθρωπο που «υπέβαλε τον εαυτό του στο τσίμπημα μια μικρής ινδικής κόμπρας (Naja Naja) μία φορά στο αριστερό του πόδι. Ο ασθενής περιέγραψε την εμπειρία ως συσκότιση σε συνδυασμό με μια αίσθηση ευεξίας, λήθαργου και υπνηλίας. » 

www.mindhacks.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*