Lifestyle, Pro/ΤΑΣΕΙΣ

Pro/τάσεις #4

pro4Γεια σας και πάλι! Ο Lenny επιμένει! Καινούργιος μήνας, πολλοί καινούργιοι ήχοι (ειδικά αν συνυπολογίσουμε τα πουλιά που έχουν κατακλύσει τα δέντρα γύρω μας) και ελπίζω καινούργιες καταστάσεις για όλους μας!

Πραγματικά μια πανσπερμία νέων δίσκων τον τελευταίο καιρό, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε τον χώρο να αναφερθούμε σε όλους. Θα αναφερθούμε όμως σε δύο ιδιαίτερα δυναμικές επιστροφές, δηλαδή την επιστροφή του Parov Stelar υπό τον τίτλο The burning spider και των Kasabian που τιτλοφόρησαν τη νέα τους δημιουργία For crying out loud. Στην περίπτωση του πρώτου έχουμε μια πολύ καλή νέα δουλειά, από την οποία δεν λείπουν τα χαρακτηριστικά electro swing ακούσματα, ανακαλύπτεις όμως και αρκετά ολοκαίνουργια μονοπάτια στην παραγωγή και μια ανανεωτική θα μπορούσα να πω διάθεση του καλλιτέχνη ακόμα και στα πιο κλασικότροπα σημεία του. Θα χορέψετε, θα γουστάρετε και θα το πάρετε μαζί σας το καλοκαίρι όπου κι αν πάτε.

Μπράβο και στους Kasabian, οι οποίοι μας ξεσηκώνουν για ακόμη μια φορά και μας ενημερώνουν πως Youre in love with a psycho, όπως λέγεται η πρώτη επιτυχία του δίσκου. Ρυθμικότατη, ορεξάτη παραγωγή, ορεξάτος και ο Tom Meighan, ήτοι ο τραγουδιστής της μπάντας, γενικά πιστεύω πως θα περάσετε πολύ καλά σε οποιαδήποτε συνθήκη κι αν ακούσετε το δίσκο.

Τα πράγματα δεν είναι το ίδιο συναρπαστικά με το νέο δίσκο των Blondie, ο οποίος ονομάζεται Pollinator (επικονιαστής δηλαδή, ανατρίχιασα!). Κουρασμένη βρίσκω την ερμηνεία της Deborah (ου γαρ έρχεται μόνον), η παραγωγή προσπαθεί να θυμίσει λίγο πιο πρώιμες εποχές της μπάντας και ως ενός σημείου όντως το καταφέρνει και οι στίχοι δεν λένε και πολλά πράγματα. Είναι σίγουρα απείρως καλύτερη δουλειά σε σχέση με τον προηγούμενο απαράδεκτο δίσκο τους (μη με ρωτήσετε τίτλο, κάτι με download) και ευτυχώς τα δύο τελευταία κομμάτια του δίσκου(Too much και Fragments) είναι και τα καλύτερα οπότε η γεύση που μένει μετά από το συνολικό άκουσμα είναι ευχάριστη. Αλλά για ένα συγκρότημα που συνεχώς επανέρχεται, όχι παιδιά δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο ή έστω κάτι παλιό με την ίδια όρεξη. Τουλάχιστον η Cher άλλαξε και δυο τρεις περούκες τα τελευταία χρόνια.

Και να περάσουμε πανηγυρικά στο American Gods, μια σειρά που περίμενα πως και πως και πράγματι πολύ καλά έκανα. Προσαρμογή από το ομότιτλο μυθιστόρημα του Neil Gaiman, τον οποίο κάποιοι «παλιοί» θα θυμούνται ως τον σεναριογράφο της καταπληκτικής σειράς κόμικ Sandman, στην οποία ξεδιπλωνόταν η ιστορία του Μορφέα, βασιλιά των ονείρων. Τώρα λοιπόν ο Neil καταπιάνεται με άλλους θεούς και θεότητες, παλιές και νέες, όλες στην Αμερική του σήμερα, διότι μέσω της συνεχούς μετανάστευσης στο νέο κόσμο ο κάθε πολιτισμός μετέφερε και τα είδωλά του. Φυσικά έχουν δημιουργηθεί και νέοι θεοί (εύφημος μνεία στην ούτως – ή – άλλως θεά Gillian Anderson που υποδύεται την θεά της τηλεόρασης και των οθονών γενικότερα) οι οποίοι καθόλου δεν θέλουν τους παλιούς και τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις τους. Δύο επεισόδια έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής, το αποτέλεσμα είναι υπνωτιστικό και αναμένεται συγκλονιστική συνέχεια.

Και για τέλος μια cult πρόταση, βγαλμένη από το ένδοξο 80’s βιντεο-παρελθόν της Ελλάδας. Τα βαποράκια του 1983 δεν είναι καθόλου αυτό που περιμένεις. Είναι πολύ πολύ καλύτερη δουλειά σε σχέση με τις περισσότερες ναρκο-κεντρικές ταινίες της εποχής και εστιάζει σε μια σπείρα εμπόρων ναρκωτικών και τις σχέσεις της με άλλους συναδέλφους καθώς και την αστυνομία. Θα την βρεις σίγουρα στο youtube και όχι, δεν θα γελάσεις με την κακή έννοια. Ο Κωνσταντίνος Τζούμας είναι αποθέωση ως η drag queen της συμμορίας.

That’s all for now guys! Keep your head towards the light!

Ta! Lenny.

Κείμενο: Lenny Jonathan Dcm

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*