ΨΥΧΟΝΑΥΤΗΣ

Ελεγχόμενη χορήγηση LSD και τάσεις αυτοκτονίας, τι λένε οι έρευνες

img1Οι παραισθησιογόνες ουσίες μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη των αυτοκτονιών σε άτομα που διατρέχουν κίνδυνο, έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, η οποία βασίζεται σε επιστημονικές συνεντεύξεις 190.000 ανθρώπων μεταξύ 2008 και 2012.
Σύμφωνα με τους ερευνητές του αμερικάνικου πανεπιστημίου, προκύπτει ότι μεταξύ εκείνων που δήλωσαν ότι κάνουν χρήση ψυχεδελικών ουσιών, όπως LSD, πεγιότ και παραισθησιογόνων μανιταριών, τείνουν να εμφανίζουν χαμηλά επίπεδα όσον αφορά την ψυχολογική δυσφορία, και λιγότερες σκέψεις και απόπειρες αυτοκτονίας.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ. Από το σύνολο των ερωτηθέντων 4,8% είπαν ότι είχαν στιγμές ψυχολογικής δυσφορίας κατά το παρελθόν, 3,8% είχε αυτοκτονικές σκέψεις, 1,1% έφτασε στο σχεδιασμό αυτοκτονίας, ενώ το 0 , 5% είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Μετά τη χορήγηση LSD τα στοιχεία ήταν τα εξής: λιγότερο από 4% ένιωθε ψυχική διαταραχή, 2,9% είχε αυτοκτονικές σκέψεις, 0,4% είχε σχεδιάσει να αυτοκτονήσει, ενώ το 0,1% είχε θέσει σε εφαρμογή μια απόπειρα αυτοκτονίας. Τα στοιχεία σηματοδοτούν τη διαφορά μεταξύ της χρήσης του LSD και άλλων ναρκωτικών που θεωρούνται σκληρά, τα οποία σύμφωνα με την έρευνα ανταγωνίζονται στην αύξηση των επιπέδων δυσφορίας μεταξύ των χρηστών.
ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ LSD. Σύμφωνα με τους ερευνητές θα ήταν επιθυμητή μια επανάληψη των μελετών για τις πιθανές θεραπευτικές ιδιότητες των παραισθησιογόνων ουσιών, μελέτες που διακόπηκαν πλήρως στα τέλη της δεκαετίας του ’60, όταν « η ευαισθητοποίηση που χτίστηκε κατά των παραισθησιογόνων οδήγησε σε αυστηρούς νόμους που σήμανε και το τέλος των επιστημονικών ερευνών για τις ουσίες αυτές. ” Στο συμπέρασμα της έρευνας αναφέρεται ότι:«Οι παραισθησιογόνες ουσίες θα μπορούσαν να αποτελούν πηγή για την πρόληψη της αυτοκτονίας, αλλά είναι απαραίτητες νέες και πιο εξειδικευμένες έρευνες, οι οποίες θα μπορούν να υλοποιηθούν μόνο αν η κυβέρνηση αφαιρέσει τις συγκεκριμένες ουσίες από τον κατάλογο των ναρκωτικών που περιλαμβάνονται στον πίνακα I», εκείνη τη λίστα που διακρίνει αυτές τις ψυχοδραστικές ουσίες που σύμφωνα με την κυβέρνηση δεν έχουν καμία πιθανότητα θεραπευτικής αξίας .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*