ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΚΑΝΝΑΒΗ

Κάνναβη: μια απαγόρευση βασισμένη στο ρατσισμό

src.adapt_.960.high_.PotResearch1.1430502470471-300x188Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, σήμερα 21 Μαρτίου, θυμηθήκαμε ένα από τα μεγαλύτερα επεισόδια κοινωνικού και φυλετικού ρατσισμού που έχει να παραθέσει η ιστορία και που μέχρι σήμερα καλά κρατεί. Πέρασαν 80 χρόνια από τότε που επιβλήθηκε στην Αμερική ο νόμος για την κάνναβη με το όνομα Marijuana Tax Law, το 1937, συνοδευόμενος από μία σειρά διαφημίσεων γεμάτες αναίσχυντα ψέμματα.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Στις αρχές του 1900 οι φυτείες κάνναβης στις Η.Π.Α. άρχισαν να πληθαίνουν, ενώ τα λουλούδια της τα κάπνιζαν νεαροί ταξιδευτές, μεξικανοί κάτοικοι αλλά και καλλιτέχνες από το νεοαναδυόμενο μουσικό ρεύμα της Jazz μουσικής. Το 1910 τα ενημερωτικά φυλλάδια της επιτροπής της δημόσιας υγείας της Νέας Ορλεάνης προειδοποιούσαν ακατάπαυστα ότι: «Η μαριχουάνα είναι η πιο επικίνδυνη ουσία που εμφανίστηκε ποτέ στην περιοχή και οι καταστροφικές συνέπειές της μετατρέπουν τους καλούς λευκούς άντρες σε κακούς και μαύρους»!!!..

marijuana-truth-300x195Ήταν τα χρόνια που ξεκίνησε η αδυσώπητη εκστρατεία κατά της κάνναβης, από το 1915, όταν ξεκίνησε να απαγορεύεται η χρήση και η κατοχή κάνναβης στο Ελ Πάσο, τη Γιούτα και την Καλιφόρνια, ακολουθώντας άλλες 14 πολιτείες μέχρι το 1929. Ο δε Harry Anslinger, ηθικός αυτουργός της απαγόρευσης, προειδοποιούσε το Κογκρέσο για τις φριχτές συνέπειες που προκαλεί η χρήση της μαριχουάνας , η οποία είναι υπαίτια για τη δημιουργία «σατανικής μουσικής»(αναφερόμενος στη Jazz) και για τις «σεξουαλικές επαφές λευκών γυναικών με μαύρους και μεξικανούς». Οι κύριοι τίτλοι των εφημερίδων μιλούσαν για «μαύρους άντρες που βιάζουν λευκές γυναίκες υπό την επήρεια της μαριχουάνας» και για ατυχήματα αυτοκινητιστικά, συνέπεια του «χόρτου -δολοφόνου»… Βέβαια οι χαρακτηρισμοί χόρτο ή κάνναβη ήταν πολύ χαλαροί και φυσιολογικοί οπότε για να ταράξουν τα νερά και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη την ονόμασαν μαριχουάνα. Και ξαφνικά από ένα φυτό που συνόδευε women-marijuana-300για χιλιάδες χρόνια τον άνθρωπο σε διάφορες γωνιές της γης, έγινε  ένας δημόσιος κίνδυνος, το «όπλο» των έγχρωμων που χρησιμοποιούσαν για να σαγηνεύσουν και στη συνέχεια να βιάσουν τις αδύναμες λευκές γυναίκες.. Κόμπο..Με ένα σπάρο, όλα τα τρυγόνια μαζί. Ξαφνικά είχαν γίνει οι μισοί δολοφόνοι και οι άλλοι μισοί έρμαια των δολοφόνων, ενώ οι πραγματικά υπεύθυνοι και αυτοί που κανονικά θα έπρεπε να πληρώνουν μέχρι σήμερα για τα ψέμματα που επέβαλαν, ήταν οι πολιτικοί που στήριξαν με νύχια και με δόντια μια άκυρη απαγόρευση, της οποίας τις συνέπειες πληρώνουμε μέχρι σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εν ολίγοις, όλη η ιστορία της απαγόρευσης στηρίζεται στο μίσος για τους20161224_AMD001_0 μετανάστες, για την κουλτούρα και φυσικά μίσος για τη χειραφέτηση της λευκής γυναίκας αφού άρχισε να βγαίνει έξω και άκουσον άκουσον άρχισε να συνάδει σχέσεις με έγχρωμους!!!!!!!!

Μαρία Ιωάννα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*