ΑΝΤΙ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Εικόνες από μαζικές κρατήσεις στις Φιλιππίνες

filippine-carcere-spacciatori-1Εκατοντάδες γυμνοί κρατούμενοι, κάθονται στο έδαφος περιτριγυρισμένοι από ένοπλους φρουρούς. Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο μαρτυρούν για άλλη μια φορά τον ανήλεο πόλεμο κατά των ναρκωτικών που έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Rodrigo Duterte.
Το φωτογραφικό υλικό είναι από τη φυλακή της πόλης Cebu και δείχνουν τη φάση της καταγραφής των υπόπτων. Οι άνθρωποι συνελήφθησαν για φερόμενη διακίνηση ναρκωτικών ενώ η κράτησή τους πραγματοποιήθηκε χωρίς να τηρείται κανένα δικαίωμα, εν αναμονή της δίκης.
Aνθρωπιστικές οργανώσεις, όπως η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εξέφρασαν ήδη την καταδίκη τους, χαρακτηρίζοντας τις συνθήκες κράτησης απάνθρωπες.

filippine-carcere-spacciatori-2
Από τότε που στις Φιλιππίνες εξελέγη πρόεδρος ο Duterte, έχει ξεκινήσει μια πραγματική σταυροφορία κατά των εμπόρων και των κατόχων ναρκωτικών (συμπεριλαμβανομένης της κάνναβης), καλώντας ρητά την αστυνομία να πυροβολεί χωρίς έλεος κατά των εμπόρων ναρκωτικών. Ο, δε, δήμαρχος της πόλης Cebu αντάμειψε με χρηματικό έπαθλο όσους αστυνομικούς σκότωσαν εγκληματίες που αρνούνταν να παραδοθούν στη δικαιοσύνη!
Η εκστρατεία κατά των ναρκωτικών από τον Duterte,έχει ήδη
προκαλέσει 6.000 θανάτους από τον Ιούνιο του 2016 . Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει και τη θανατική ποινή στη χώρα.
Στη χώρα, είναι ήδη εδώ και χρόνια διάσημος για τους αυταρχικούς τρόπους και τις βάναυσες πολιτικές, ενώ στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή σε παραστρατιωτικές ομάδες, υπεύθυνες για διάφορες δολοφονίες.

filippine-carcere-spacciatori-4

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*