ΚΑΝΝΑΒΗ

Μπορεί η κάνναβη να θεραπεύσει πληγές;

1076x434why-cannabis-oil-is-good-for-your-skin-300x172

Ένας καναδός 44 χρονών ασθενής με καρκίνο εμπιστεύτηκε τον Dr. Vincent Maida, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, προκειμένου να βρει θεραπεία στον χρόνιο πόνο του. Στο παρελθόν είχε κάνει χρήση φαρμάκων και οπιούχων: τα πρώτα δεν επέφεραν καμία βελτίωση και τα δεύτερα προκαλούσαν παρενέργειες. Έτσι αποφάσισαν, να ξεκινήσει μία θεραπεία με βάση την κάνναβη. Ο γιατρός τού χορήγησε κάνναβη την οποία κατανάλωνε μέσω ατμοποιητή: η θεραπεία αφενός είχε σαν αποτέλεσμασμα την ελάττωση του πόνου, αφετέρου τη μείωση των οπιούχων.
Ωστόσο, μια πληγή στο μάγουλό του λόγω καρκίνου, καθιστούσε αδύνατη την πρόσληψη κάνναβης με αυτόν τον τρόπο. Αποφάσισαν να εφαρμόσει πάνω στην πληγή του λάδι κάνναβης 4 φορές την ημέρα για ένα μήνα. Ο πόνος μειωνόταν μετά από 10 λεπτά, ενώ η επίδραση διαρκούσε δύο ώρες και πάνω απ ‘όλα, το μέγεθος της οπής είχε συρρικνωθεί κατά 5%.
Μόνο μία μελέτη μέχρι σήμερα, λαμβάνει υπόψη την πιθανότητα ότι η κάνναβη μπορεί να θεραπεύσει τραυματισμούς.
Δυστυχώς ο άνθρωπος πέθανε μετά από ένα μήνα θεραπείας καθώς υπήρξαν επιπλοκές λόγω της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας του, αλλά αφήνει πίσω μια σημαντική μαρτυρία σχετικά με το πόσα ακόμα μπορούμε να ανακαλύψουμε για τη Μαριχουάνα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*