ΚΑΝΝΑΒΗ

Οι προσωπικότητες πίσω από τα φυτά…..κάνουν τη διαφορά;

Έβλεπα ένα όνειρο: καλλιεργούσα ένα φυτό με τεράστια λουλούδια σε σχήμα ρόκας, συμπαγή, με το τυπικό άρωμα ενός αρωματοπωλείου και, στο όνειρο, το φυτό μού έλεγε με μια διαπεραστική κραυγή: «Τάισέ με Seymour, τάισέ με !” Όταν ξύπνησα, κατάλαβα ότι γεννήθηκα για να γίνω ένας αστροναύτης, ένα αρωματοποιός ή βοτανολόγος. Επειδή φοβάμαι τα ύψη, δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να συνδυάσω τα δύο τελευταία σε μία θέση εργασίας! Γι΄ αυτό και έγινα ένας breeder (δημιουργός) σπόρων, καλλιεργητής και καταναλωτής για ιατρικούς σκοπούς. Η αίσθηση του χιούμορ είναι ένα μεγάλο μέρος της προσωπικότητας ενός ατόμου και έχω καλό μερίδιο απ΄ αυτό, αλλιώς δε θα ήθελα να είμαι σε μια βιομηχανία που έχει ζήσει στα σύνορα της νομιμότητας από την αρχή της μέχρι σήμερα!
Στη διάρκεια της καριέρας μου, με το πέρασμα των χρόνων και με την εμφάνιση του σοφότερου (εξωτερικά), άρχισα να συνειδητοποιώ ότι ορισμένες προσωπικότητες συνοδεύουν καλύτερα ορισμένα φυτά από άλλα. Το έργο των φυτών και αυτό του εργαστηρίου βασίζονται σε σκέψη με δομημένο και συστηματικό τρόπο ενώ είναι απαραίτητος ένας σχεδιασμός εκ των προτέρων… Στην πραγματικότητα λειτουργεί κοιτάζοντας 6-8 μήνες πριν. Πολλοί άνθρωποι δεν είναι καλοί στο να περιμένουν ή να προγραμματίζουν τα πράγματα σωστά για το μέλλον, γι ‘αυτό δεν είναι μια δουλειά για όλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε διάφορα είδη προσωπικοτήτων που κρύβονται πίσω από τους καλλιεργητές και τα φυτά.
Το να έχει κάποιος ανοιχτό στο μυαλό είναι μια σημαντική ποιότητα για τα περισσότερα πράγματα στη ζωή. Εάν δεν θέλετε να χάσετε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να διατηρήσουμε αυτήν την ποιότητα. Θα μένατε έκπληκτοι αν γνωρίζατε πόσοι από τους ανθρώπους που φαίνεται να είναι ανοιχτόμυαλοι, στην πραγματικότητα μέσα τους κρύβουν σοβαρές προκαταλήψεις και απόψεις. Ο τρόπος για την καταπολέμηση των αρχικών συναισθήματων και των αντιδράσεων σε πράγματα που προκαλούν θυμό μέσα μας, είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε το αντίθετο από αυτό που αισθανόμαστε ότι πρέπει να κάνουμε. Εφαρμόστε το στην πράξη και θα δείτε ότι οι παλμοί κατευνάζουν και ακολουθεί η ισορροπία.

Κατά τη διάρκεια της δουλειάς μου, μού ζητήθηκε να επισκεφτώ πολλά grow room , καλλιεργητές που τοποθετούσαν τους κλώνους σε περίεργα μέρη, και ύποπτες αγροικίες που είχαν μετατραπεί σε καλλιέργειες πολλών δολαρίων φυτών διάσπαρτες σε όλον τον κόσμο. Είμαι ένα συνεσταλμένο άτομο και κατά πάσα πιθανότητα λόγω της φύσης της δουλειάς μου, οι περισσότεροι από τους καλλιεργητές δεν αισθάνονται ότι απειλούνται με την παρουσία μου καθώς μου δείχνουν τα προσωπικά ιερά τους. Είχα πολλά grow room ανά τον κόσμο και εξακολουθώ να έχω,έτσι όλο αυτό μου είναι αρκετά οικείο και προσπαθώ να μην σπάω τους κανόνες μου, αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Ο πρώτος κανόνας είναι να δείχνεις στους ανθρώπους αυτό που πραγματικά έχουν ανάγκη να δουν. Ωστόσο, η πλειοψηφία των καλλιεργητών είναι ευτυχισμένοι που σπάζουν αυτόν τον κανόνα και με καλούν μέσα … είναι σα να μπορώ να διαβάσω τους ανθρώπους όταν βλέπω το δωμάτιο ή τα δωμάτια που έχουν στη διάθεσή τους!

Όταν εισέρχομαι σε έναν καινούργιο μυστικό χώρο και εξετάζω το δωμάτιο σε γενικές γραμμές, κοιτάω αν το οργανικό υλικό είναι παρατημένο τριγύρω, αν τα πράγματα βρίσκονται στη θέση τους για την παραγωγή, την υγεία των φυτών, τη μυρωδιά του αέρα και της πίεσης, πού φυλάσσονται τα χημικά, πώς είναι φτιαγμένο το ηλεκτρικό σύστημα, αν είναι επαγγελματίες ή ερασιτέχνες ηλεκτρολόγοι, το αέρα εισόδου και εξόδου, αν υπάρχουν ή όχι ανεμιστήρες και αν είναι βρώμικοι, και ένα πλήθος άλλων στοιχείων …
Όλα αυτά είναι ό, τι βλέπουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κατά την είσοδό μου σε ένα νέο περιβάλλον. Στη συνέχεια, χωρίς να σκέφτομαι ιδιαίτερα συνειδητά, ήδη καταλαβαίνω την προσωπικότητα του ατόμου που έχω απέναντί μου. Με τα χρόνια έχω παρατηρήσει τέσσερις διαφορετικούς τύπους προσωπικότητας που ασχολούνται με τα φυτά ή τα grow room. Γι ‘αυτό και αποφάσισα να κάνω μια λίστα και να τους περιγράψω όσο καλύτερα μπορώ .

 

1Προσωπικότητα Α, είναι ένας υπερβολικά ενεργός τύπος, πολυμήχανος, που είναι σε θέση να κάνει τα πάντα, για να διατηρήσει όλα τα δωμάτια οργανωμένες και υγιείς, με περιοδικά προγράμματα συντήρησης. Αυτός ο χαρακτήρας έχει συνήθως το μάτι στη λεπτομέρεια και αναζητά πάντα νέους τρόπους για να βελτιώσει τα πράγματα καθιστώντας τα πιο αποτελεσματικά και εκσυγχρονισμένα Η ανάληψη καθηκόντων είναι ένα φυσικό χαρακτηριστικό αυτού του τύπου χαρακτήρα. Τα πάντα φαίνονται να έρχονται και να πάνε, χωρίς πολύ άγχος. Αυτό το άτομο κρατά πολλά πράγματα στο μυαλό του, αλλά γράφει τα πάντα σε χαρτί και σχεδιάζει πως θα αυξήσει τη δομή και το χρονικό πλαίσιο της. Συνήθως είναι ο χαρακτήρας του ηγέτη, με μια καλή προοπτική για όλες τις μικρές εικόνες που συνθέτουν τη μεγαλύτερη. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να ζητούν συμβουλές απ΄ αυτό το είδος προσώπου … Σοφία και αποτελεσματική πρακτική είναι οι λέξεις που το περιγράφουν καλύτερα.

2014-08-27-02.41.06-pmΠροσωπικότητα Β είναι ο σιωπηλός τύπος, σχολαστικός και συστηματικός, είναι σχεδόν σαν σκιά, και υπό φυσιολογικές συνθήκες περνάει απαρατήρητος. Αυτού του είδους η προσωπικότητα ευχαριστιέται κοιτάζοντας τις δομές των φύλλων και με το περπάτημα με ένα μεγεθυντικό φακό κοιτάζοντας το φυτικό βασίλειο σε μικρογραφία, νιώθει ευχάριστα θέση που περιβάλλεται από πολλά φυτά και όχι από πολλούς ανθρώπους. Έντονα προσανατολισμένος στη θέση του χρέους, κρατά το δωμάτιο πολύ καθαρό και οργανωμένο.
Ιδιαιτέρως αναλυτικός γνωρίζει για την καλλιέργεια πριν απ΄ αυτήν, είναι πειθαρχημένος με τα φυτά και είναι ένας καλλιεργητής επιτυχημένων φυτών. Αυτός ο χαρακτήρας μαθαίνει καλύτερα από την παρατήρηση και την εκμάθηση από τα λάθη των άλλων , κάνει συνεχή έρευνα και συλλέγει πληροφορίες από όλους τους τομείς του φυτικού βασιλείου.

3Η προσωπικότητα C είναι ο καπνιστής που θέλει να καλλιεργήσει για να έχει το φάρμακό του και μαθαίνει να καλλιεργεί από ανάγκη. Αυτή η προσωπικότητα είναι συνήθως ο τύπος του θυμωμένου καπνιστή του οποίου μοναδικό κίνητρο για να αγοράσει έναν εξοπλισμό και μερικούς σπόρους ήταν η μαλακία που σερβίρεται στη μαύρη αγορά με υψηλό κόστος. Έχουν την τάση να έχουν συχνά πυκνά την τύχη του πρωτάρη με τις καλλιέργειες, ανάλογα με τις εξωτερικές επιρροές, δεδομένου ότι η καλλιέργεια δεν είναι κάτι που έρχεται φυσικά από την αρχή. Μετά από μερικές επιτυχίες αυτού του είδους χαρακτήρα μπορεί να γίνει ένας master και να προχωρήσει σαν χόμπι να γίνει breeder(δημιουργός), μαθαίνοντας στην πορεία πολλά πράγματα σχετικά με τον εαυτό του και τις ικανότητές του στην επιτυχία. Σε αυτήν την κατηγορία θα βρείτε τις καλλιεργητές για ιατρικούς σκοπούς δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς δεν χρησιμοποιούσαν κάνναβη πριν μάθουν να την καλλιεργούν προκειμένου να λαμβάνουν για τον εαυτό τους το φάρμακο. Η καλλιέργεια έχει τέτοια επίδραση στις ζωές των ανθρώπων αυτών,που τις αλλάζει με θετικό και ικανοποιητικό τρόπο.

4Η προσωπικότητα D είναι ο περιστασιακός καλλιεργητής, ο οποίος μπορεί να μάθει για βλέπει τις ενότητες και τα συστήματα πίσω από μια καλλιέργεια αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αντιλαμβάνεται τι κοιτάζει ή παρακολουθεί καθώς η ζωή των φυτών απέχει πολύ από τη δικιά του . Αυτό το άτομο προσπαθεί με αποφασιστικότητα και με επιμέλεια με τον ίδιο τρόπο όπως και οι υπόλοιπες προσωπικότητες, αλλά δεν αισθάνεται αρκετά σίγουρος με τον κόσμο των φυτών. Το αρχικό κίνητρο για την καλλιέργεια είναι οι οικονομικοί λόγοι, η ζήτηση ενός τελικού προϊόντος, το οποίο περιλαμβάνει ένα μικρό κομμάτι ανυπομονησίας και αυτό μπορεί να προκαλέσει λάθη και αποτυχίες. Είναι δύσκολο για αυτού του είδους καλλιεργητή να είναι σε θέση να τα κάνει όλα πολύ καλά, αν δεν μπορέσει να δει τις συνθέσεις που κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα, έτσι στο τέλος είναι πραγματικά ένας καλλιεργητής με το στυλ του τώρα παίζω στο λόττο. Αλλά αυτοί οι τύποι τελικά επιτυγχάνουν το στόχο τους, αν κάνουν αρκετή πρακτική ή αν έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν προς μεγαλύτερα πράγματα. Πολλοί νέοι καλλιεργητές και αρχάριοι έχουν την τάση να περιγράφονται καλύτερα μέσα από αυτό το είδος της προσωπικότητας.

Αυτές είναι γενικές παρατηρήσεις που έγιναν από εμένα κατά τη διάρκεια μερικών δεκαετιών παρατηρώντας, εκπαιδεύοντας και διδάσκοντας διαφορετικούς τύπους ανθρώπων σε αυτήν τη νέα εναλλακτική αποστολή. Δε χρειάζεται να υπάρχει συνεχώς ένας και μόνος τύπος προσωπικότητας στο χώρο εργασίας, και υπάρχουν πάντα αρκετές εξαιρέσεις στους κανόνες. Όπου δεν υπάρχει πραγματική ρύθμιση σε ένα πεδίο εργασίας, αλλά μάλλον μια σειρά από μηχανήματα, επιτρέπεται μια μεγαλύτερη ποικιλία ανθρώπων που έλκονται από τη δουλειά, επειδή υπάρχουν λιγότεροι περιορισμοί που επιβάλλονται στο εργατικό δυναμικό. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά, και πιστέψτε με, όλα τα είδη προσωπικοτήτων προσπαθούν και πετυχαίνουν!

Γνώρισα τραπεζίτες και δικηγόρους που δεν έχουν ποτέ αγγίξει ένα ζωντανό πράγμα στη ζωή τους και έχουν γίνει απίστευτοι καλλιεργητές. Στη δουλειά μου έχω τους καλύτερους καλλιεργητές που εξελίχθηκαν μόνοι τους από κει που δεν ήξεραν πως αναπτύσσονται οι ρίζες ενός φυτού. Οι χειρότεροι άνθρωποι με τους οποίους είχα να κάνω ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι ο μόνος τρόπος για να καλλιεργηθεί ένα φυτό ήταν ο δικός τους … Περιττό να πω ότι δεν πέρασαν το τεστ του χιούμορ ή του ανοιχτού μυαλού από την αρχή, έτσι ποτέ δεν κράτησε η συνεργασία, αλλά από τέτοιες συμπεριφορές υπάρχουν σε όλες τις εργασίες. Προσωπικά έχω επιτύχει πολλά στην καλλιέργεια και την άνθηση της κάνναβης, αλλά πρόκειται για ιδιαίτερα εξειδικευμένες καλλιέργειες θερμοκηπίου μακρυά από την εμπορική κλίμακα. Αυτά σημαίνουν ένα απίστευτο ποσό χειρωνακτικής εργασίας που χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό, εκπαίδευση κλπ … Μέχρι στιγμής η αγαπημένη μου ιστορία πρόσληψης βοηθού στον κόσμο της κάνναβης είναι όταν συνειδητοποίησα ότι θα πρέπει να προσλάβω εκατό ανθρώπους, για τον καθαρισμό των φυτών για μια καλλιέργεια σε ένα συγκεκριμένο θερμοκήπιο στην Ελβετία, που αποτελείται από 25.000 φυτά εσωτερικού και 60000 εξωτερικού χώρου. Έτσι, έκανα τον υπολογισμό ότι κάθε βοηθός θα έκανε 10 κιλά φρέσκου φυτού ανά ημέρα, με την προσδοκία η συγκομιδή να αποφέρει 15 έως 20 τόνους φρέσκου φυτού …Υπολογίστε λοιπόν ένα εργατικό δυναμικό 200 ατόμων που κάνει 2 τόνους ανά ημέρα .. Έτσι, με 200 βοηθούς σε μια εβδομάδα όλα θα ήταν εντάξει. Τότε αποφάσισα να χρησιμοποιήσω μια διαφορετική προσέγγιση, πιο πλάγια. Αποφάσισα να κοιτάξω τις αγγελίες για άνεργους κομμωτές. Βρήκα μια ομάδα από αυτούς, 20 για την ακρίβεια, και τους χώρισα.Το ξέρω ότι αυτό ακούγεται γελοίο, αλλά ο καλύτερος απ΄αυτούς τους 20 σε μια μέρα έβγαζε 36 κιλά φρέσκου φυτού και ο χειρότερος 26 κιλά … Περιττό να πω ότι, την επόμενη χρονιά, την περίοδο συγκομιδής, προσέλαβα κάθε άνεργο κομμωτή που βρισκόταν σε ακτίνα 100 χλμ . Είναι μια απλή λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε από μια αντισυμβατική ιδέα … Δούλεψε και εξακολουθεί να λειτουργεί σήμερα.

Έτσι απλουστεύοντας τις προσωπικότητες σε σχέση με τα φυτά καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν να δουλεύουν με και για τα φυτά. Ορισμένοι τύποι είναι πιο άνετοι, πιο αρμόδιοι και υπομονετικοί από τους άλλους. Το να μαθαίνεις τις βασικές αρχές και να επιτρέπεις σε κάθε άτομο να κατανοήσει πώς να αναπτύξει ένα στυλ που λειτουργεί για το ίδιο το άτομο είναι μερικές καλές συστάσεις για όσους σχεδιάζουν να εργαστούν σε καλλιέργειες ή να κάνουν τη δικιά τους. Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να δοθεί προσοχή είναι ο τρόπος με τον οποίο το φυτό αντιδρά στο πρόσωπο. Θα είναι εύκολο να δει κανείς ποια άτομα είναι ευαίσθητα στα φυτά, δεδομένου ότι τα τελευταία θα είναι πιο υγιή. Τελικά όλες οι προσωπικότητες μπορεί να πιστεύουν ότι είναι οι καλύτεροι στη δουλειά τους, αλλά ο τελικός κριτής θα είναι πάντα το ίδιο φυτό της κάνναβης!

Από τη ιταλική έκδοση του Dolce Vita και τη στήλη του Scott Blakey aka Shantibaba “Shantibaba’s bag of dreams”.

http://www.dolcevitaonline.it/le-personalita-che-stanno-dietro-le-piante-fanno-la-differenza/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*