ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΚΑΝΝΑΒΗ

Στην Κίνα βρέθηκε το πιο αρχαίο φυτό κάνναβης

ritrovamento-cannabis-in-cina-300x200Στην όαση της ερήμου Turpan, βορειοδυτικά της Κίνας, ανακάλυψαν σε ένα μνήμα τα αρχαιότερα φυτά κάνναβης που βρέθηκαν μέχρι τώρα, και χρονολογούνται πάνω από 2.400 χρόνια πριν.
Τα ευρήματα έφεραν στο φως δεκατρία φυτά κάνναβης, το καθένα με μήκος περίπου ένα μέτρο, τοποθετειμένα στο στήθος ενός άνδρα περίπου 35 χρονών, με τις ρίζες να έχουν προσανατολισμό κάτω από τη λεκάνη και τις κορυφές να εκτείνονται από το πηγούνι κατά μήκος της αριστερής πλευράς του προσώπου . Η χρονολόγηση του τάφου δείχνει ότι η ταφή συνέβη  πριν από 2.400 με 2.800 χρόνια.
Η ανακάλυψη ολοκληρώθηκε από μια ομάδα αρχαιολόγων, της οποίας συντονιστής είναι ο Hongen Jiang, ο οποίος δήλωσε στο περιοδικό
Economic Botany: «Η ανακάλυψη αυτή είναι η τελευταία προσθήκη σε μια ολοένα αυξανόμενη συλλογή από αρχαιολογικά στοιχεία που δείχνουν ότι η κατανάλωση κάνναβης σε αυτές τις περιοχές ήταν πολύ δημοφιλής».
Ο τάφος στον οποίο βρέθηκαν τα φυτά είναι μέρος ενός συμπλέγματος από 240 τάφους που αποτελούν το αρχαιολογικό συγκρότημα της Turpan, η οποία εκείνη την εποχή ήταν ένας από τους κύριους κόμβους του Δρόμου του Μεταξιού.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*