ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΚΑΝΝΑΒΗ

Παλιές φωτογραφίες από συλλήψεις διασήμων για κατοχή μαριχουάνας

jimi-hendrixO Jimi Hendrix συνελήφθη για εμπορία χασίς στις 3 Μαΐου 1969 στο αεροδρόμιο του Τορόντο στον Καναδά. Ο δικηγόρος του Hendrix ήταν σε θέση να πείσει το δικαστή ότι ο καλλιτέχνης το είχε λάβει ως δώρο από έναν θαυμαστή του και το έβαλε μέσα στην τσάντα χωρίς να γνωρίζει τι ήταν κι έτσι αθωώθηκε.

david-bowie

Ο David Bowie συνελήφθη αφού βρέθηκε μαριχουάνα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που έμενε, στις 21 Μαρτίου 1976. Η φωτογραφία της σύλληψης έκανε το γυρο του κόσμου και θεωρήθηκε η cool πόζα της ιστορίας. Ο Bowie επίσης αθωώθηκε αποδεικνύοντας ότι δε γνώριζε ποιος έβαλε την κάνναβη στο δωμάτιό του.

poul-mccartney

Εδώ ο Paul McCartney εν ώρα συλλήψεως από τις ιαπωνικές αρχές τον Ιανουάριο του 1980. Ο καλλιτέχνης μόλις είχε φτάσει στο αεροδρόμιο του Τόκιο για μια περιήγηση στη χώρα όταν συνελήφθη επειδή κουβαλούσε μισό κιλό χόρτο. Κατηγορήθηκε για παράνομο εμπόριο, αλλά υπερασπίστηκε τον εαυτό του ισχυριζόμενος ότι είχε την κάνναβη για προσωπική χρήση από φόβο ότι στην Ιαπωνία δεν θα βρει τίποτα να καπνίσει. Η περιοδεία ακυρώθηκε και το “σκαθάρι” απελάθηκε από τη χώρα.

mick-jagger-e-keith-richard

Ο Mick Jagger και ο Keith Richards συνελήφθησαν και δικάστηκαν για κατοχή κάνναβης και αμφεταμινών από το δικαστήριο Chichester (Αγγλία) το 1967. Η φωτογραφία είναι από το τέλος της δίκης στις 10 Μαΐου , ενώ οι δύο Rolling Stones έβγαιναν από την αίθουσα του δικαστηρίου ελεύθεροι με εγγύηση, πολιορκουμενοι από θαυμαστές.

bob-marley

Ο Bob Marley συνελήφθη για κατοχή μαριχουάνας στο Marylebone του Λονδίνου στις 5 Ιουνίου 1977. Ο “προφήτης” της reggae, Bob Marley, κατάφερε να μετατρέψει το συμβάν σε μια ευκαιρία για να μιλήσει ανοιχτά στην τηλεόραση και τις εφημερίδες για τη μαριχουάνα, εξαπλώνοντας μηνύματα κατά της απαγόρευσης.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*