ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΚΑΝΝΑΒΗ

Το μποϊκοτάζ της κάνναβης (μέρος Β΄)

cannabis-300x185Tα θαύματα της κάνναβης 

 • Είναι γνωστό ότι η ίνα της κάνναβης είναι καλύτερης ποιότητας ίνα από εκείνη του ξύλου και ότι για την παραγωγή χαρτιού από κάνναβη απαιτούνται πολύ λιγότερες καυστικές χημικές ουσίες σε σχέση με την παραγωγή χαρτιού από ξύλο, ενώ το χαρτί της δεν κιτρινίζει και είναι πολύ ανθεκτικό.
 • Οι βιομηχανίες πλαστικών προϊόντων θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το πλαστικό με λάδι από σπόρους κάνναβης κι αυτό γιατί το τελικό προϊόν είναι βιοδιασπώμενο! Εκτός του ότι θα σταματούσε η αποψίλωση των δασών. Η παραγωγική διαδικασία μιας τεράστιας γκάμας προϊόντων από πλαστικό κάνναβης δεν θα μόλυνε τα ποτάμια, όπως εδώ και έναν αιώνα συμβαίνει με τη Dupont και τις υπόλοιπες εταιρείες πετρελαίου και χημικών. Αλλά απ΄ ότι φαίνεται η οικολογία δεν είναι ιδιαίτερα συντονισμένη με τα σχέδια της βιομηχανίας πετρελαίου και τον πολιτικό μηχανισμό.
 • Η κάνναβη θα μπορούσε να χρησιμοποιείται για την παραγωγή διαφόρων φαρμάκων. Αξίζει να θυμηθούμε εκείνες τις μέρες όταν η ΑΜΑ συνταγογραφούσε θεραπείες με βάση την κάνναβη. Σήμερα, η χρήση της μαριχουάνας για θεραπευτικούς λόγους είναι αναγνωρισμένη από το νόμο ,μόνο σε συγκεκριμένα άτομα, ενώ όλοι οι άλλοι είναι υποχρεωμένοι να θεραπεύονται με φάρμακα που περιέχουν διάφορες χημικές ουσίες.
 • Η πείνα στον κόσμο θα μπορούσε να εξαλειφθεί. Μια μεγάλη ποικιλία διατροφικών προϊόντων μπορούν να παράγονται από κάνναβη καθώς οι σπόροι αποτελούν μία από τις πιο υψηλές πηγές πρωτεϊνών. Ενώ παράλληλα περιέχουν απαραίτητα λιπαρά οξέα που δε βρίσκονται πουθενά αλλού στη φύση!
 • Τα ρούχα θα έπρεπε να φτιάχνονται από ίνες κάνναβης. Τα ρούχα από κάνναβη είναι δυνατά και ανθεκτικά στο χρόνο και θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται από γενιά σε γενιά.

  Παρά τους τρόπους αξιοποίησης του φυτού και παρά τις έρευνες και τα αποτελέσματα που φέρει για τις αμέτρητες ιδιότητές του, παραμένει παρεξηγημένο και υπόλογο στους νόμους του εκάστοτε κράτους. Την ίδια ώρα που οι βιομηχανίες λικέρ, καπνού και πετρελαίου ξοδεύουν πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια τη μέρα με σκοπό να διατηρήσουν νόμιμες τις ουσίες τους. Με τα δικά μας χρήματα καταστρέφουν τον κόσμο μπροστά στα μάτια μας. Κάθε χρόνο σημειώνονται μισό εκατομμύριο θάνατοι εξαιτίας του καπνού, μισό εκατομμύριο από αλκοόλ (και ποιος ξέρει πόσοι θάνατοι σημειώνονται από το πετρέλαιο και τη χημική βιομηχανία )..

  Απ΄την άλλη κανείς και ποτέ δεν πέθανε από τη μαριχουάνα! Σε όλη την ιστορία του ανθρώπου, ούτε ένας θάνατος δεν μπορεί να αποδοθεί στην κάνναβη. Εύλογα,λοιπόν, η κάνναβη θα μπορούσε να επανέλθει στο εμπόριο των φαρμάκων . Λόγω συνθηκών, σκεφτόμαστε ότι το κάπνισμα είναι βλαβερό αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια στην περίπτωση καπνίσματος κάνναβης. Η λήψη THC, δηλαδή του ενεργού συστατικού της κάνναβης, κατόπιν ερευνών έδωσε θετικά αποτελέσματα για το άσθμα και το γλαύκωμα. Ένα τσιγάρο κάνναβης τείνει να καταπραΰνει τη ναυτία που προκαλείται από τη χημειοθεραπεία. Ενώ,παράλληλα η κάνναβη ανοίγει την όρεξη.

  Το στερεότυπο του καπνιστή μαριχουάνας είναι όμοιο με εκείνο του μεθυσμένου. Στην πραγματικότητα ,όμως, η κατανάλωση κάνναβης εντείνει τη δημιουργική ικανότητα των ατόμων. Η αντίληψη του χρόνου μειώνεται ελαφρώς με αποτέλεσμα οι καπνιστές να γίνονται πιο αντιληπτικοί. Είναι σε θέση να εκτιμήσουν σε μεγαλύτερο βαθμό όλες τις τέχνες, να είναι κοντά στην φύση και γενικά να αντιλαμβάνονται περισσότερα πράγματα. Επομένως, μιλάμε για μια κατάσταση ψυχική άκρως αντίθετη από τις επιδράσεις του αλκοόλ.

  Εν κατακλείδι, ακυρώνουμε τη λέξη “μαριχουάνα” από την οποία ξεκίνησε όλη αυτή η αμηχανία. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην προπαγάνδα που δημιουργείται γύρω από την κάνναβη.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*