ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΦΥΣΗ

Μία γυναίκα περπατάει όλη την Πούλια(Ιταλίας) με ένα φυτό κάνναβης

Noel-Gazzano-300x199Μία γυναίκα περπατάει όλη την Πούλια (Ιταλίας) με ένα φυτό κάνναβης.

Η Νοέλ Γκατζάνο, καλλιτέχνης και ανθρωπολόγος, ξεκίνησε σήμερα την πορεία προς την Πούλια. Τις επόμενες μέρες θα καλύψει πάνω από 100 χλμ με τα πόδια, από το Μπρίντιζι μέχρι το Τάραντο σπρώχνοντας  ένα φορείο πάνω στο οποίο θα  βάλει να βλαστήσουν μερικά φυτά κάνναβης.  Ο λόγος; Να ευασθητοποιήσει τους κατοίκους σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα και τη μόλυνση του εδάφους καθώς και την πιθανότηττα της κάνναβης ως φυτού ικανού να εξαγνίσει τα μολυσμένα εδάφη.

Το πρότζεκτ της Νοέλ, το οποίο λέγεται < Η ανυπόφορη αντίφαση> ,(L’ insopportabile contraddizione),  είναι κάτι περισσότερο από μία καλλιτεχνική ματιά στην Πούλια των δηλητηρίων, είναι μία ειλικρινής χειρονομία αγάπης, ένα κάλεσμα για αντίδραση προκειμένου να μπούμε στο μονοπάτι της αλλαγής του πεπρωμένου αυτής της υπέροχης γης που είναι όλο και πιο κοντά στο δήγμα της μόλυνσης.

Η Νοέλ Γκατζάνο σκέφτηκε, λοιπόν να δημιουργήσει ένα έργο τέχνης το οποίο να εμπλέκει απευθείας το έδαφος, το οποίο θα διασχίσει και θα αφήσει ένα απτό σημάδι ελπίδας.

Για την υποστήριξη του πρότζεκτ προωθήθηκε μία καμπάνια crowdfunding που στοχεύει να πραγματοποιήσει μία έκθεση ταξιδιών με φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την περφόρμανς.

Για πληροφορίες και για να ακολουθήσετε τα στάδια του μονοπατιού: https://web.facebook.com/NoelGazzano/?fref=ts

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*