Lifestyle, ΚΟΥΖΙΝΑ

Gnocchi κάνναβης

gnocchi-alla-canapaΑυτή τη φορά μιλάμε για σπιτικά ζυμαρικά, και συγκεκριμένα για μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της συνταγής των gnocchi πατάτας  προσθέτοντας αλεύρι και σπόρους κάνναβης κάνοντας τα gnocchi μια πραγματική υπερτροφή.
Συστατικά:
500γρ. πατάτες
20γρ. αλεύρι κάνναβης
αλεύρι σίτου, όσο παίρνει
1 αυγό
Προετοιμασία:
Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε.
Μόλις βράσουν, ξεφλουδίστε τις πατάτες και τις αλέθετε αμέσως.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι κάνναβης και λίγο σιτάλευρο.
Ζυμώνετε με τα χέρια σας και μόλις το αυγό απορροφηθεί μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Σταδιακά προσθέστε λίγο ακόμη λευκό αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή αλλά όχι πάρα πολύ. Στη συνέχεια παίρνετε λίγη ζύμη κάθε φορά και δημιουργείστε κυλίνδρους που έπειτα κόβεται σε μικρότερα κομματάκια. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε έναν αλευρωμένο δίσκο και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο. Οι απαιτητικοί μπορούν να αρωματίσουν με σπόρους κάνναβης και αλατοπίπερο.

One Comment

  1. Ενδιαφέρουσα συνταγή!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*